Om hur jag blev med häst igen

Planen var ju egentligen att vara utan häst i vinter. Börja leta lite framåt våren, och ta hem en ny kompis lagom till vår- eller sommarvärmen kom. Men även om man inte letar häst så måste man ju ändå ha lite koll på hästnet, så man måste ju titta in där en sväng varje kväll. Och plötsligt så fanns annonsen där: ”Livsglad läromästare dressyr”.

983089

Hästen fanns i Timrå, och provridning planerades. Men så skadade jag benet, och det blev helt omöjligt att både sitta i bilen och prova rida hästar under ganska många veckor. Men i mitten av december blev det av! Emily jobbade i Härnösand, och jag tog tåget dit och mötte henne när hon jobbat klart, och så åkte vi till Timrå Hästsportförening och mötte upp säljaren och hästen. Jag visste rätt mycket om hästen redan innan, för jag hade bollat ganska mycket funderingar med säljaren.

Först red säljaren, sen red Emily en sväng. Hästen var pigg och alert, men snäll. Otränad och oriden, men inte fullt så oriden som vi befarat, så kunde ändå visa upp vad hon kunde. Till sist provred jag en liten stund. Hästen kändes mjuk och trevlig. Skritt och trav gick ganska hyfsat, liksom höger galopp. I vänster galopp sa benet upp sig totalt, så det var bara att glömma.

Både jag och Emily gick ut från ridhuset med ett fånigt leende på läpparna. Det här var min häst!

Den 28:e december, på väg hem från julfirande i Västerås, stannade vi till i Timrå och hämtade upp henne. Min första alldeles egna häst!

img_5402

2 reaktion på “Om hur jag blev med häst igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>