Mitt 2016

Året 2016 gick i ohälsans tecken. Sjukdom och tuffa behandlingar gjorde slut på kroppen, och från att kunna jogga 5 km så blev minsta promenad till en tuff utmaning. Vikterna på gymmet blev lättare och lättare, och delar av kroppen fick inte träna alls. Någon gång under sommaren vände det och kroppen kunde börja byggas upp långsamt igen.

Både blodomloppet och tjejmilen genomfördes. Tiderna var såklart inte särskilt bra, då jag var tvungen att gå flera gånger under båda loppen. Men målet för den här gången var bara att genomföra det, utan krav. Även styrketräningen gick framåt, och vikterna kunde ökas igen.

På hästfronten blev det stora förändringar. Frodo visade sig ha en fraktur i sitt bakknä, och rehabiliteringen hjälpte inte alls och han fick somna in. Linghon såldes, eftersom hon var för orutinerad för mig och tjejerna inte längre ville ha häst på heltid. Så helt plötsligt stod vi utan häst, för första gången på många, många år.

img_4475

IMG_2989

 

 

 

 

 

 

Eftersom man blir rätt passiv och lat när man inte har häst så försökte jag träna en del, och även ta en del promenader. I början av november skulle jag ta en promenad längs strandremsan inne i stan. Hinner inte ens 100 m innan ena foten tappar fästet totalt och benen går ner i spagat. Mina muskler klarar tyvärr inte alls av att gå ner i spagat, vilket innebar att en muskel på baksidan av låret släppte från sitt fäste.

img_4941Det gör ungefär lika ont som man kan tänka sig. Eller tusen gånger värre. 2 månader senare så är jag fortfarande mycket svagare i det benet och är ännu inte helt smärtfri.

Så på pappret borde 2016 ha varit mitt sämsta år hittills. Men har det verkligen varit det?

Nej, 2016 har också varit fullt av glädje och tacksamhet. Familjen mår bra. Vi uppskattar och värdesätter varandras sällskap. Döttrarna börjar hitta sin plats i livet. Jag har fantastiska vänner. Jag har njutit av livet, varit på många konserter, umgåtts med några av mina syskon och deras familjer, ätit massor av god mat, rest till Prag, haft fest, varit på bra kurser, gjort massor av bra saker på jobbet, haft underbara stunder på hästryggen, tränat fler gånger än jag någonsin gjort tidigare trots att kroppen varit så sliten. Jag har åkt båt, badat, ätit många ostkrokar och lyssnat på massor av musik på ohälsosamt hög volym.

2016 avslutades med en ny bekantskap:

img_5354

som förhoppningsvis ska bli min vän under många år framöver. Nu åker jag till stallet istället för att ta promenader. Det är lugnast så.

2017 ska förhoppningsvis gå i hälsans tecken istället. Det är dags för det nu!

118977

 

En reaktion på “Mitt 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>