Min häst!

Min häst heter Tecuila och är född 1999. Hon har haft samma ägare de senaste 14 åren. De har tillsammans tävlat dressyr upp till Msv B med mycket fina resultat. De senaste åren har de mest lufsat i skogen.

Bilden har jag snott från annonsen

Bilden har jag snott från annonsen

Tecuila är otroligt snäll och lättsam i all hantering. Till en början var hon lite avvaktande, men nu spetsar hon öronen när jag kommer till stallet och börjar prata med henne, och hon vill gärna krypa upp i famnen och gosa.

Första ridpasset var inte alls bra. Tecuila kunde knappt skritta, trav och galopp kändes som det gick i racerfart och vi hade definitivt inte koll på bromsen. Jag var spänd och den stackars hästen förstod inte alls vad jag ville. Jag kände mig något missmodig, och funderade på om jag hade tagit mig vatten över huvudet när jag köpte den här hästen.

Men hjälpen fanns som tur var på nära håll! Emily släppte allt hon hade för händerna, och kom med mig till stallet redan nästa dag. Så började vi om från början. Emily red först, och sen satt jag upp. Och tillsammans hittade vi igen den hästen vi hade provridit!

img_5354

Emily har fortsatt att hjälpa oss en del, både i ridningen och som instruktör. Jag har fortfarande ganska svårt att galoppera pga min muskelskada, så det är bra att få hjälp med det. Tecuila är pigg, pigg, pigg, men jag känner mig väldigt trygg på henne ändå. Hon är inte rädd för omgivningen, hon är inte någon som hoppar åt sidan, bockar eller reser sig. Hon sticker inte, utan hon ligger bara på lite för mycket framåt.

Vi jobbar mycket i skritt. Skänkelvikningar, skolor, raka och böjda spår. Många övergångar mellan skritt och trav. Försöker hitta en trevlig form, och jag försöker hitta sitsen. Korta stunder glimtar det till, och under några sekunder kan det kännas fantastiskt. Sen tappar vi bort varandra igen och får börja om. Tecuila är svag, men har en otrolig arbetsvilja. Hennes energi är ju egentligen jättehärlig, men jag måste lära mig att kontrollera den. Det går bättre och bättre för varje gång jag rider henne.

Vår plan är att lära känna varandra och ha roligt tillsammans. Vi ska träna dressyr och vi ska rida ut i skogen. Så småningom hoppas jag att vi kan tävla lätta klasser, hemma och på klubbar i närheten. Trots att Tecuila är ganska gammal så känns hon pigg och fräsch, och vi kan förhoppningsvis ha flera bra år framför oss!

img_5390

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>