Om oss

Livet med hobbit handlar om hästen Frodo, en valack född 2002 e. Florestan-Ulan. Han är en stor personlighet som vid första anblicken är en tråkig, brun valack men under ytan döljer det sig både en massa udd och värme. Som av en händelse är det så undertecknad, bloggens författarinna, också brukar beskrivas. Emily heter jag, är född 1990, snart färdig jurist och en del av det som brukar gå under namnet Team Töyrä.

Min och Frodos resa startade 21 juni 2012 och resan därefter har rent resultatmässigt varit en stadig klättring uppåt, trots att Frodo knappt var tävlad innan han kom till oss. Vi startade LB dressyr relativt direkt med blandade resultat, började på ca 60 % men utgick även en klass för att han bara klättrade på bakbenen. Nu har vi precis vunnit två av våra senaste MsvB-starter på kring 65% båda gångerna, vilket på så pass kort tid ändå får anses vara ganska coolt, tycker jag.

Det har dock varit kämpigt stundtals både på tävlingsbanan och utanför den. Frodo är känslig, har hög energinivå och har ett skarpt psyke. Det, i kombination med en tittighet som jag tror är inlärd hos tidigare ägare (inte nödvändigtvis den senaste utan kanske framförallt dem före det) gör att han ibland är väldigt svår. Efter 1,5 års hårt arbete är han nu rolig att rida i princip varje dag och när Frodo är bra är han så fantastisk att det är omöjligt att förstå utan att ha upplevt det. Utöver hans kvalitéer som tävlingshäst är han den finaste, underbaraste lilla häst som någonsin gått i ett par järnskor. En brun, tråkig valack har aldrig varit så rolig!