Foderbyten och tankevurpor

Jag har vetat länge att Frodo egentligen är en känslig, energisk häst men som döljer sig bakom en lite disträ och seg yta. Jag har dock inte förstått hur jag ska hantera det, inte förstått hur det hänger ihop riktigt. Men med hjälp av min fantastiska tränare Katarina Gustafsson arbetar vi nu efter en teori som jag tror mycket på.

Vi tror att Frodo är en väldigt känslig häst med mycket flykt i sig, som när det blir för mycket spänning blir introvert och går in i sig själv. I det läget lyssnar han inte på sin ryttare, men det är egentligen inte att han är arrogant utan bara spänd. Eftersom han gett ett segt intryck tidigare har han alltid utfodrats med ganska mycket havre. Nu har vi istället tagit bort havren, då vi tror att den bidrar till ökad spändhet. Han ska istället få ett energirikt foder från Hippolyt vid namn Struktur-Energetikum samt tillskott av magnesium. Sen har jag lagt om en del i ridningen, men det är väl ungefär en hel roman att skriva om så det tror jag att vi skippar för tillfället.

Det ska bli spännande att se effekten av dessa förändringar och jag hoppas att det kan hjälpa honom att bli mer avspänd och ”vakna till”. Helt enkelt bli den häst han egentligen är, men som han tränat bort.

IMG_0874-768x1024