Foderbyten och tankevurpor

Jag har vetat länge att Frodo egentligen är en känslig, energisk häst men som döljer sig bakom en lite disträ och seg yta. Jag har dock inte förstått hur jag ska hantera det, inte förstått hur det hänger ihop riktigt. Men med hjälp av min fantastiska tränare Katarina Gustafsson arbetar vi nu efter en teori som jag tror mycket på.

Vi tror att Frodo är en väldigt känslig häst med mycket flykt i sig, som när det blir för mycket spänning blir introvert och går in i sig själv. I det läget lyssnar han inte på sin ryttare, men det är egentligen inte att han är arrogant utan bara spänd. Eftersom han gett ett segt intryck tidigare har han alltid utfodrats med ganska mycket havre. Nu har vi istället tagit bort havren, då vi tror att den bidrar till ökad spändhet. Han ska istället få ett energirikt foder från Hippolyt vid namn Struktur-Energetikum samt tillskott av magnesium. Sen har jag lagt om en del i ridningen, men det är väl ungefär en hel roman att skriva om så det tror jag att vi skippar för tillfället.

Det ska bli spännande att se effekten av dessa förändringar och jag hoppas att det kan hjälpa honom att bli mer avspänd och ”vakna till”. Helt enkelt bli den häst han egentligen är, men som han tränat bort.

IMG_0874-768x1024

Read More »

Hur ska detta sluta?

Förra året uppkom ett nytt problem för mig vid tävlingar. Jag har alltid tidigare behövt fokusera på att vara avspänd och inte bli nervös och har hittat sätt att hantera det. Vid Junidressyren förra året så startade jag och Frodo ett flertal MsvB-klasser och jag var så peppad inför dessa. Det smittade av sig på Frodo och det är i och för sig bra att häst och ryttare har en positiv inställning men ”TJOHOO DET HÄR SKA BLI SÅ KUUUUL!!!!” är inte en optimal uppladdning inför en dressyrstart.

Nu är vi anmälda till vår första dressyrstart på 10 mån. 9 maj smäller det. Jag har redan börjat ladda… Både jag och hästen kommer behöva lugnande om det här ska gå väl!

Read More »

Svettband

Vet inte om det bara är jag som tycker att det är superäckligt när det rinner ner vatten i ärmarna när man tvättar hästen? Om det är fler som känner som jag kan jag i alla fall tipsa om 80-talsfavoriten svettbandet! Finns överallt i massor med olika färger och är ett väldigt enkelt sätt att förhindra det där rinnandet av äckelvatten och schampo ner i ärmarna. Dessutom är det smidigt att kunna torka av fingrarna på om man typ måste plocka upp telefonen eller dylikt.

svettbandOm man inte har bråttom kan man beställa det snorbilligt från Ebay

 

Read More »

Frodo just nu

Nu har Frodo varit igång en månad och han är såå fin! Och så galen… Klippet nedan sammanfattar läget ganska bra: trevlig galopp om än nåågot spänd, bra byte och sedan studs och spark i väggen. Jag jobbar på att få honom framme för skänkeln, när han är såhär laddad blir det lätt att det bara går uppåt och att han inte riktigt svarar. Oavsett vilket är vi väldigt glada för att vara igång och han är så kul att rida just nu!

Read More »

Nya tider kräver nya… skor

När man jobbar på en advokatbyrå och går klädd i propra kläder eller dräkt varje dag så är det inte alltid helt klockrent att kombinera med typ boots eller sneakers direkt. Det blev en fix idé med svarta pumps efter att jag och Magnus sett fem säsonger av serien The Good Wife och som vanligt när jag får en idé kan jag inte släppa den. Så ett par fantastiska pumps från Clarks av modellen Crisp Kendra har fått flytta in i min garderob.

Jag har aldrig ägt ett par pumps (okej det är ljug jag köpte ett par på Nellys rea för noll och inga pengar som var strängt taget omöjliga att gå i som nu ligger oanvända i min garderob) men de här är så sköna trots sin 9 cm höga klack att jag inte kunde låta bli dem. Nu sitter de på mina fötter och min plan är att de ska vara ingådda till på måndag så att jag kan ha dem ♥

Som min fantastiskt kloka moster och gudmor brukar säga:

Livet är för kort för dåliga skor!

26104444_A_p

Read More »

FRISK

Efter 6 månader och 11 dagar fick vi äntligen beskedet i onsdags vi väntat på – Frodo är friskförklarad och får sättas igång!

Jag har ridit tre gånger och trots att han skrittat i ett halvår så känns han så fin. Verkligen världens bästa häst :-)

Read More »

Best of Ipa

Ipa är en av våra två katter. Hon är 5 månader och den busigaste, olydigaste katt jag träffat. Vi försöker ständigt uppfostra henne, vilket i teorin borde vara enkelt för hon är väldigt intelligent. Problemet är bara att hon har mentalitet som en kamphund och en total ovilja att göra som man säger.

Detta är en liten samling bilder som jag skulle vilja döpa till ”Best of Ipa”

IMG_5043”Nej, jag har ingen aning om hur makaronpaketet hamnade på golvet med ett stort hål i sidan. Eller hur en av makaronerna hamnade i din sko.”

IMG_5045

IMG_5021

Årets bittraste mms kom från Magnus. En bild på en totalt sönderriven toalettpappersrulle och bara ordet ”Givetvis”

IMG_5019”Nej, jag vet inte vem som har lagt leksaksråttan i vattenskålen”

IMG_4999”Det var Kotten som la kattmyntaråttan i där. Jag svär!!!”

IMG_4678”HEJ HÄR ÄR JAG!!!”

IMG_4744”Titta matte jag tvättar! Hjelpsam katt”

IMG_4772”MEN SLÄPP DÅ!”
(hyllan var det faktiskt Magnus som rev ner, reds. anm.)
IMG_4775Jahapp… Vem är den skyldige här då?

IMG_4777

Kotten: ”Jag säger inte vem som gjorde det men Ipas leksak ligger uppe på fönsterbrädan. Just sayin´”

IMG_4779Det var ändå dags för en ny blomma. Typ.

IMG_4781”Vilken fin låda du har köpt matte. En Ipa-låda!”

IMG_4909Hm, sådär lämnade jag inte mjölkpaketet när jag sprang ner i tvättstugan…

IMG_4910Att försöka hälla ur det här mjölkpaketet var som att hälla ur en vattenkanna. Bra spridning på det hela i alla fall… Tack Ipa!

Read More »