Övriga

Silja f 1990. Connemaraponny kat D. Vi köpte henne 2003. Silja var en fantastisk förstaponny och läromästare. Emily och Silja tävlade dressyr tom LA:4 och hoppning tom LB. 2007 fick Silja gå i pension, och flyttade tillbaka till sin gamla ägare i Östhammar. Där levde hon ett toppenliv som pensionär, tills hon plötsligt blev akut sjuk och fick somna in 2013.

 

 

 

 

 

Filippa, f 2006

e. Figaro R u. Linda II ue. Ganesco

Filippa bodde hos oss några månader, men flyttade tillbaka till sin uppfödare i juni 2012.

 

 

 

 

Mamma Mia, ”Mimmi”, köptes från Åkersberga 2008. Hon kommer ursprungligen från Holland, och är född 2000. Tanken var att hon skulle vara en fin allroundponny åt Ida. Vi hade Mimmi i 2 år, men kemin mellan ponny och ryttare stämde aldrig riktigt, och Mimmi hade lite mer energi än vad som var önskvärt många gånger, så 2010 sålde vi henne till Lycksele. Hon har därefter flyttat igen, och bor nu i Södra Sverige. Det här en ponny som ni får se upp för på dressyrbanorna så småningom, för hon har en utstrålning och gångarter som överglänser de flesta!

Tove stod hos oss vintern 2002-2003. Ägare: Sörgården. Under de kalla månaderna hyr Sörgården ut sina hästar, och Tove kom då till oss tillsammans med Butterfly, som togs om hand av grannen Linn Oscarsson.

 

 

 

 

Blondie ägdes av Caroline Janeros. Vi hade henne på foder knappt ett år, 2007-2008. Emily tävlade med Blondie, mest framgångsrika var de på dressyrbanan där de tävlade upp till LA:6, och så tävlade de hoppning upp till 1 m. Hoppa hinder gick bra, men Blondie var livrädd för bommar på marken. Blondie var otroligt vacker, och väckte mycket uppmärksamhet på tävlingsbanorna, då hon såg ut som en sagohäst. Blondie bor nu i Piteå.

 

 

 

 

 

Sorinette, som kallades Zorina, ägdes av Hannah Larsson. Vi hade henne på foder knappt ett år, 2007-2008. Ida och Zorina tävlade lite hoppning, och Emily och Zorina tävlade dressyr någon enstaka gång. Zorina avslutade sin tävlingskarriär i Sikeå, samtidigt som Emily gjorde sin sista start på ponny. Tillsammans vann de en LC på drygt 64%. Zorinas exteriör gjorde tyvärr att hennes framben inte höll, och trots flertalet behandlingsförsök och mycket försiktig igångsättning så hade hon ont. Zorina togs bort hösten 2008.

 

 

Leopold är en liten shetlandsponny, som blev en bra bit över 30 år. Han var hos oss sommaren 2007. Han har varit ridskoleponny på Södra Umeå Ryttarförening, och var Emilys älsklingshäst där under 1998-2000 ungefär. När han såldes från ridskolan så var Emily medryttare under ca 1 år, han stod då i Sunnansjö. Leopold var väldigt svår att hålla inhägnad, då han rymde från alla hagar. När han var här rymde han från hagen och gick och strök sig mot ett hus som var nymålat med faluröd, så när vi lämnade tillbaka honom så var han rosa. Sina sista år bodde han hos Lamia West i Ansmark där han var glad pensionär. Leo fick somna in under 2013.

 

Laizy ägdes av Annelie Jonsson. Vi tog hand om henne under några månader när Annelie var gravid. Laizy var en ganska välutbildad dressyrhäst, som lärde Emily både galoppombyten, öppna och sluta.

 

 

 

Brolin och Viola var de första hästarna som stod på gården i Anumark. De var ridskolehästar från Södra Umeå Ryttarförening, som fick komma på sommarbete och igångridning under några veckor sommaren 2002.

 

Bonzo ägdes också av Södra Umeå Ryttarförening och var hos oss sommaren 2006. Han var inte den vackraste hästen på ridskolan, men hade ett hjärta av guld och är nog den snällaste häst jag har träffat. Bonzo ägs nu av Ulla Thomasson, och lever ett härligt pensionärsliv i Ansmark.

 

Vi har haft flera hästar från Södra Umeå Ryttarförening under somrarna, 2007 var det Wendy, Bavaria och Loke som fick sommarlov i Anumark.